• Facebook Czyste Szary
  • Google+ Czyste Szary
1/4

przebudowa dawnego baru BARBARA

na siedzibę Europejskiej Stolicy Kultury 2016

projekt wykonany w pracowni Major Architekci

 

lokalizacja: ul. Świdnicka, Wrocław

powierzchnia użytkowa: 1348 m2

data projektu:  2013

data realizacji:  2016

opis projektu: Ogólnym założeniem do projektowania wnętrz budynku biura festiwalowego ESK 2016 było stworzenie neutralnej przestrzeni, która będzie tworzyła tło dla wydarzeń artystycznych z okazji Europejskiej Stolicy Kultury Wrocław 2016. W tym celu proponuje się utrzymanie kolorystyki wnętrz w barwach monochromatycznych. Biel wnętrz będzie służyć funkcji wystawienniczej. W poziomie parteru zakłada się jednolitą posadzkę lastryko w kolorze białym z biało-szarym gresem. Ściany tynkowane i malowane farbą. W przestrzeniach biurowych piętra posadzki wykończone wykładziną dywanową obiektową w kolorze jasnoszarym. W całej monochromatycznej przestrzeni budynku wyróżniają się słupy z odtworzoną oryginalną mozaiką ceramiczną w kolorze czarnobiałym. Oświetlenie minimalistyczne w formie szynoprzewodów oraz profili liniowych oswietleniowych. W przestrzeni sali wielofunkcyjnej stosuje się ruszty kratownicowe pod profesjonalny sprzęt oświetleniowy i nagłośnieniowy. Wyposażenie meblarskie w nowoczesnym stylu skandynawskim.

 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now