1/7

kamienica black & white

lokalizacja: Wrocław

powierzchnia użytkowa: 50 m2

data projektu: marzec 2012

data realizacji: październik 2012

opis projektu: Mieszkanie w kamienicy z 1900 roku, położonej na wrocławskim Nadodrzu, zostało zakupione w stanie do kompletnego remontu. Przyszła właścicielka dostrzegła jednak potencjał mieszkania. Urzekły ją duże okna, wprowadzające zachodnie słońce do wnętrza mieszkania. W mieszkaniu zachowały się oryginalne rozety gipsowe na sufitach i oryginalna stolarka drzwiowa. Te elementy wprowadzały klimat francuskiej kamienicy, o jakim właścicielka zawsze marzyła. Zachowano oryginalny układ mieszkania, w którym pomieszczenia przenikają się tworząc jedną dużą przestrzeń. W trakcie remontu odkryto ceglane ściany, które częściowo pozostawiono w oryginalnym czerwonym kolorze lub pomalowano na biało. W mieszkaniu ograniczono ilość mebli (dzięki dużej garderobie) oraz ilość kolorów. Monochromatyczne wnętrza podkreślają jasną, dużą przestrzeń, oryginalne sztukaterie, stolarkę i faktury cegły na ścianach. Minimalizm kolorystyczny ociepla drewniana podłoga wykonana z dębowej deski barlineckiej.

 

  • Facebook Czyste Szary
  • Google+ Czyste Szary
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now